FOLIJE ZA STAKLA U ARHITEKTURI

FOLIJE ZA STAKLA OGLEDALO, STOP SOL, UV, TERMO, (NE)REFLEKTUJUĆE

 

Zaštita od sunca, UV i IR zračenja, efikasno se vrši širokim izborom reflektujućih, ogledalo efekat, i nereflektujućih, toniranih i mat, folija za stakla za stambene i komercijalne objekte.

Toplotno zračenje je minimizirano, do 80%, odsjaj, odbljesak je eliminisan, „vruće tačke“ su otklonjene, a razorno dejstvo UV zračenja neutralizovano, do 99,9%.

Folije za stakla, zaštita od sunca i privatnosti, poboljšavaju spoljašnji izgled zgrade time što obezbeđuju uniformnost, stil i osobitost, a istovremeno povećavaju komfor i zaštitu za korisnike.

Folije za stakla svojom elastičnošću pomažu da se pri lomljenju staklo ne razleti. Unapredjenim solarnim i izolacionim svojstvima značajno redukuju potrošnju energije kako leti tako i zimi.

PROIZVODI:

 

OptiTune

Opti Tune linija dvojno-reflektujućih folija za stakla kombinuje visoko odbijanje solarne energije sa niskom unutrašnjom refleksijom, što je čini idealnom za rezidencijalno i komercijalno postavljanje.
Opti Tune folije za stakla redukuju do 87% sunčanog bljeska, odbijaju do 85% solarne energije, blokiraju 99% UV radijacije i obezbeđuju topao neutralan izgled.
Upotrebljavaju se za objekte gde se želi izbeći ogledalo efekat, a istovremeno, dupli zaštitni sloj pruža naglašenu luksuznost objektu.
Opti Tune folije za stakla su dostupne sa 5, 15, 22, 30, 40 i 55% propuštanja vidljive svetlosti.

 

ZAŠTO OPTITUNE:

* Topao neutralan unutrašnji izgled
* Sofisticirani spoljašnji izgled sa neznatnom refleksijom
* Umanjena unutrašnja refleksija
* Visoka termoizolaciona svojsva
* Primenjiva na sve vrste jednostrukog i dvostrukog zastakljenja
* Blokira 99% štetnog UV zračenja koje izbleđuje nameštaj i preti zdravlju ljudi
* Ublažava naprezanje očiju umanjujući do 94% blještavilo

 

Silver folije

OGLEDALO, STOPSOL, TERMO, UV, ŠPIJUN FOLIJE – Zaštita privatnosti po dnevnom svetlu.

Najčešće korišćene folije za stakla u arhitekturi. Minimiziraju prolazak toplote, stvaranje blještavila,  “Hot spots” i “Duhova” smanjujući do 80% sunčevog uticaja i do 99% UV zračenja. Stvaraju ugodan i opuštajući ambijent za rad i boravak bez odsjaja ili bljeska sa glatkih površina, ekrana kompjutera i smart bordova. Dizajnirane su za pružanje maksimalnog korisnog dejstva pri pristupačnim cenama. Proizvode se u različitim jačinama: 20, 35 i 50 VLT. Spolja imaju ogledalo efekat pružajući apsolutnu privatnost pri dnevnom svetlu. Sa unutrašnje strane su bistre, kristalno providne, te unapredjuju vidne karakteristike pojačavajući kontrast posmatrane spoljašnosti.
Kombinuju se sa bronzanim, matiranim ili sigurnosnim folijama za stakla.
Dostupne su i Silver folije za stakla za spoljašnje apliciranje sa dodatnim slojem koji obezbeđuje naročitu otpornost na spoljašnja oštećenja.

ZAŠTO SILVER FOLIJA:

 • Najbolji izbor za komercijalnu upotrebu
 • Izvrsno umanjuje sunčevu energiju i blještavilo
 • Odbija do 99% štetnog UV zračenja
 • Visoko-tehnološki spoljašnji izgled
 • Izvanredno čist blago zatamnjen pogled iznutra
 • Privatnost apsolutno zaštićena po dnevnom svetlu
 • Visok odnos cena/kvalitet, korist
 • Niska apsorpcia toplote – odgovara jednostrukom i dvostrukom zastakljenju

PerLite

PerLite je keramička folija za staklo visoke postojanosti, proizvedena po sistemu nanošenja polu-transparentnih naprednih keramičkih slojeva na ultra prozirni film. Pokeramizirani nanosi daju izgled spektralne selektivnosti izazivajući relativno visosku refleksiju Infra-crvenog (IR) dela elektromagnetnog (EM) spektra i relativno nisku refleksiju vidljive svetlosti EM spektra. Dakle, efikasnije odbijanje toplote uz manje vidljivu refleksiju u izgledu. Ova patentirana tehnologija pluža atraktivni sivkasti ton i dugotrajnu ne-korozivnost.

PerLite je idealno rešenje za ekonomične, energo-štedljive objekte na kojima je važno zadržati prozirnost i preglednost, kao i neutralan izgled – sa obe strane, i spolja i iznutra.

Lep izgled, solarne karakteristike i dugovečnost čine PerLite foliju savršenim izborom za stambene, komercijalne i maloprodajne objekte.

 

ZAŠTO PerLite:

 • Visoko odbijanje toplote, smanjuje utrošak energije
 • Stvaranje prijatnog ambijenta za rad i boravak
 • Visoka redukcija blještavila olakšava gledanje ekrana, smanjuje zamor očiju
 • Neutralna boja obezbeđuje prirodni sivkast izgled, obostrano – i spolja i iznutra
 • Blokiranje 99% UV zračenja značajno umanjuje bleđenje i oštećenja koja izaziva sunce.

 

Solar Steel folije

NE REFLEKTUJUĆA, BEZ OGLEDALO EFEKTA folija za zaštitu od uticaja sunca.

Ukoliko želite zaštitu stakala bez uočljive izmene spoljašnjeg izgleda zgrade, onda je Solar Steel pravi izbor. Uz propuštanje velike količine dnevne svetlosti,  pruža zaštitu od sunca do 65%.

Zaštita od UV zračenja je 96%.

Zbog svog neutralnog izgleda, sa vrlo svetlim tonom, našla je primenu na izlozima radnji, propušta poglede obostrano,  i zgradama sa velikim staklenim fasadama gde se vrši zaštita samo u jednom delu a ovom folijom se zadržava uniformni izgled cele površine.

Dostupna je u jačinama 35 i 50 VLT.

 

 

ZAŠTO SOLAR STEEL:

 • Neutralan spoljašnji izgled,
 • Nema ogledalo efekat
 • Ne menja, ili neznatno, sopljašnji izgled dela zgrade ako se montira parcijalno
 • Jedva primetna sa untrašnje strane

 

Solar Bronze

Reflektujuće folije za stakla sa raspršenom bronzom sa 20, 35 i 50% propuštanja vidljive svetlosti. Ističu spoljašnji izgled stakla sa rafiniranim bakarnim efektom i kombinuju efikasnu redukciju sunčeve toplote sa odličnim odbijanjem toplote.

ZAŠTO SOLAR BRONZE:

 • Odlična zaštita od toplote
 • Smanjenje UV zračenja do 99%
 • Atraktivan bronzani izgled
 • Zaštićena privatnost po dnevnom svetlu
 • Niska apsorpcija toplote

 

Silver Low E

image002Zima/leto je drugi naziv za foliju koja se proizvodi sa dodatnim slojem radi efikasne zaštite prostora i od toplote i od hladnoće. Naime, ovo je folija Silver unapredjena dodatnim slojem koji vraća toplotne zrake grejnih tela nazad u objekat, pored ordinarne Silver folije koja štiti od sunčevog toplotnog i UV zračenja potenciranog u letnjim mesecima. Sama oznaka LOW E je skraćenica od LOW EMISSIVITY, sto znači NISKOEMISIONO.

Dostupna je u jačinama 20% i 35% VLT.

Komparativne prednosti Low E folije u odnosu na regularnu foliju možete videti iz priložene tabele unapredjenja emisione vrednosti:

Product Description Product Code VLT Emissivity (Room Side)
Silver 20 Low-E R06922E 17% 0.39
Silver 20 PS R05822S 18% 0.71
Silver 35 Low-E R06934E 27% 0.45
Silver 35 PS R05834S 33% 0.72

 

ZAŠTO LOW E:

 • Jedina folija koja je efikasna i zimi i leti
 • Smanjuje troškove hladjenja i grejanja
 • Omogućava boravak i zimi blizu prozora
 • Koristi se i za komercijalne i za stambene objekte

 

e-Lite

E-lite filmovi selektivno filtriraju sunčevu toplotu, što omogućava visok nivo prirodne svetlosti, dok efektivno blokira toplotu i UV zračenje. Folija je razvijena koristeći sofisticiranu kombinaciju slojevitih optičkih filtera u kombinaciji sa nano-čestice tehnologijom. E-lite folije imaju tako malu refleksiju i neutralne boje da su jedva vidljivi na staklenom panelu, a ipak pružaju izvanredno odbijanje toplote kao filmovi visokih performansi.
E-lite filmovi predstavljaju univerzalno rešenje za ugradnju na savremenim zastakljenim jedinicama, poboljšavajući efikasnost visokih performansi, reflektivnog, zatamnjenog, laminiranog ili Low-e zastakljenja. Predstavlja diskretno rešenje za uštedu energije koje čuva arhitektonski integritet HI-end komercijalnih i stambenih objakata.
e-Lite filmovi se proizvode za unutrašnju i spoljašnu montažu. Dostupne varijante VLT-a 45% i 70% obezbedjuju udobnu zaštitu od toplote i energetsku efikasnost strogo projektovanih, istorijskih i značajnih zgrada bez menjanja spoljašnjeg izgleda, kao i unapredjenje zaštite od izbledjivanja umetničkih i vrednih fasada.

OptiLite 75 Xtra
OptiLite u suptilno plavoj nijansi filtrira 88% toplotnog IR zračenja i tako čuva zgradu hladnom bez umanjenja dobrodošle dnevne svetlosti. Poizvodi se u jačini 755 VLT.

ZAŠTO E-LITE I OPTILITE

 • Visoko propuštanje svetlosti uz jedva primetno prisustvo na staklu, daje visoki nivo prirodnog dnevnog svetla
 • Visoka refleksija toplote povećava udobnost i smanjuje troškove hladjenja
 • Niska refleksija omogućava gledanje kroz staklo i danju i noću
 • Blokiranje 99% UV zračenja štiti od izbledjivanja i sunčeve štete
 • Prirodni izgled folije zadržava originalni izgled fasade

 

 

Peskirna folija – zaštita privatnosti

PROPUŠTA SVETLOST, NE PROPUŠTA POGLEDE, ne vidi se pokret, niti senka, ni danju, ni noću.

Posebna vrsta Solarne Zone 50 mikrona debelih folija sa prozirnim efektom nanetog peska obezbeđuju privatnost apsolutnim onemogućavanjem prolaska pogleda uz istovremeno propuštanje skoro sve dnevne svetlosti. Eliminišu 94% UV zračenja i umanjuju uticaj sunca za 24%. Dodaju eleganciju vratima i sobnim pregradama i skrivaju neprivlačna, neatraktivna obeležja i osobine koje kvare spoljašnji izgled staklom obloženih prostorija i zgrada. Dostupne u Matte beloj, Silver i Bronze varijanti.

Peskirna poluprovidna folija se može koristiti za kreiranje posebnih naslova, grafičko izražavanje i izradu loga ili znaka firme. Dostupne su i u kombinaciji sa sigurnosnim folijama debljine 125 i 300 mikrona.

ZAŠTO PESKIRNA  FOLIJA – ZAŠTITA PRIVATNOSTI:

 • Neprozirna za poglede u svim uslovima osvetljenja
 • Propušta dnevno svetlo
 • Neupadljivo skriva nepoželjne delove prostora
 • Unapredjen izgled stakla
 • Dnevno svetlo čini difuznim
 • Povećava bezbednost
 • Štiti od UV zračenja i umanjuje uticaj sunca
 • Cenovno korisna alternativa
 • Odlična zamena grafičarima za peskiranje stakla

 

IDEALNO ZA UPOTREBU:
*Kancelarije *Bolnice *Koridori *Konferencijske sale *Vrata *Kupatila *Grafičari *Pregrade *Info u maloprodaji

 

UV filter folija za stakla

UV Filter Folija pruža maksimalnu zaštitu od nevidljivog ultra-violetnog zračenja. Eliminiše 100% štetnog UVA i UVB zračenja. Istovremeno umanjuje toplotni uticaj sunca za 18%. UV kontrola je važna za zaštitu, kako ljudi, tako i materijalnih dobara, jer UV radijacija je jedan od glavnih uzročnika dermatoloških oštećenja kod ljudi i izbleđivanja predmeta.

Apsolutno prozirna, bez ikakvog tona, Hanitina UV filter folija za stakla je zato, idealno rešenje za zaštitu domova i vozila osoba osetljivih na sunce, ili za postavljanje na izloge radi zaštite izložene robe, umetničkih dela, antike i nameštaja.

Ove folije za stakla pružaju najviši mogući nivo zaštite od UV radijacije, u odnosu na sve prozorske folije za stakla danas dostupne, sa neprimetno malom redukcijom dnevne svetlosti.

ZAŠTO JE UV FILTER FOLIJA NEZAMENLJIVA ZAŠTITA:

 • Blokira 100% UVA i UVB zračenje
 • Usporava bledjenje i pogoršanje umetnina, robe, materijala
 • Izvrsna zaštita kože i očiju od UV uračenja
 • Specifično za upotrebu u muzejima – prevazilazi zahteve Thomsons Specification
 • Optički prozirna bez distorzije vidnog polja
 • Primenljiva na komercijalne, stambene i maloprodajne obekte, kao i automobile
 • Poseduje jaki zaštitni sloj protiv grebanja kod održavanja

XtraZone – nova generacija folija za stakla za spoljašnju primenu

Folije za stakla za spoljašnju primenu su odgovor na tehnološki nov sistem zastakljivanja objekata gde standardna unutrašnja instalacija folija može da izazove termički šok stakla ili promenu svojstava spajajućih materijala skupih staklenih elemenata.

Spoljašnja instalacija je, takođe, rešenje kada je pristup iznutra otežan ili nemoguć.

Međutim, spoljašnje folije za stakla su izložene oštrim atmosferskim uticajima: direktno UV zračenje, temperaturne oscilacije, padavine, nepogode, industrijsko zagađenje, što dramatično utiče na trajnost folije.

 

Rešenje za ove probleme su XtraZone, nova serija Hanita folija za stakla za spoljašnju primenu, koje obezbeđuju izvanrednu dugotrajnost uz izuzetne solarne karakteristike. XtraZone folije za stakla su polimerišni fleksibilni laminati sa abrazivno otpornim premazom optimalnim za spoljašnju upotrebu. Elastična višeslojna konstrukcija u kombinaciji sa izuzetno na grebanje otpornim nanosom, obezbeđuje ekstremno izdržljiv proizvod na oštre vremenske uslove u produženom periodu.

ZAŠTO XTRAZONE:

– Extra izdržljivost: elastična obloga i fleksibilna konstrukcija unapređuju dugotrajnost ostavljajući efikasno dejsvo folije na dugi vremenski period
– Ekstra garancija: odgovarajuća garancija za bilo koji ugao primene
– Ekstra karakteristike: prevazilaze solarne performanse folija instaliranih sa unutrašnje strane
– Ekstra lake za čišćenje: lako brišući nanos ne dozvoljava uništenje grafitima
– Ekstra izbor:

Silver Xtra (ogledalo efekat)
Titan Xtra (nema ogledalo efekat)
5 Mil Silver 20 Xtra (pancir ogledalo efekat)
6 Mil Anti-Graffiti Xtra (neutralni izgled)
4 Mil Clear Xtra safety film ( pancir neutralni izgled)

XtraZone folije su primenljive za spoljašnju instalaciju na obojena, zatamnjena, laminirana, termoizolujuća i nisko emisiona stakla delujući kao pojačanje solarnih, reflektujućih, zatamnjujućih, laminirajućih karakteristika sistema zastakljivanja.

 

XtraZone prednosti:

– Idealne za postavljanje na dupla/trodupla, obojena, zatamnjena, laminirana stakla
– Izuzetne performanse: odbijaju do 82% solarne energije i bljeska, odstranjuju do 99,7% UV zračenja
– Čvrste sa povećanom trajnošću
– Garancija do 7 godina
– Lake za čišćenje sa slojem otpornim na grebanje
– Širok izbor modela, od neutralno sivih Titan Xtra, preko solarnih  Silver, do sigurnosnih i antigraf

 

 

 

Folije za čvrstu plastiku

 

PolyZone Hanita folije za stakla je moguće montirati na većinu polikarbonata (PC) i akrilika (PMMA).

Ova paleta folija je zadržala kristalno jasnu optičku vidljivost i superiorne solarne karakteristike kao i sve SolarZone prozorske folije za stakla.

 

 

PolyZone Silver 20 Exterior film za švrste plastične površine: imaju kao glavno obeležje specijalni sloj otporan na grebanje, pogodan kako za spoljašnje tako i za unutrašnje postavljanje, i kristalno čist samolepivi  sloj koji ne oštećuje površinu primene. Garantovano nema pojave iskri, mehurića, ljuskanja ili istanjivanja.
PolyZone Silver 20 odbijaju 82% sunčeve energije, smanjuju odbljesak za 80% i štite 99% od UV zračenja.
PolyZone Silver 20 Exterior se preporučuje za nanošenje na PC svetlarnike i krovne prozore od akrilika, staklene bašte, atriume, stadione i prolazne tunele.

PolyZone Clear 4 mil SR folije za čvrste plastične površine štite ranjive (osetljive) polikarbonate, koji se lako mogu ogrebati ili oštetiti, bilo slučajno prilikom čišćenja ili rukom vandala koji crtaju grafite. Ukloniti ili zameniti ogrebanu ili pohabanu foliju je jednostavno – bilo koji lepljivi ostatak folije skida se bez oštećenja plastike. Preporučuje se za unutrašnju upotrebu na prednjim staklima autobusa, bezbednosnim objektima i stadionima.

PolyZone Clear 6 mil SR Anti-Graffiti film primenjiv na većini Polikarbonata i Arilika sa slojem otpornim na grebanje za spoljašnju i unutrašnju montažu, prevazilazeći univerzalnu otpornost na sprejeve i hamikalije. Tanka višeslojna poliester konstrukcija omogućava zaštitu od grebanja, graviranja i žljebljenja folije, dok čisto-skidajući lepak garantuje jednostavnu i brzu zamenu folije. Preporučujemo za komercijalnu i javnu primenu kao što su ravna plastična zastakljenja na skloništima, stražarskim kućicama, prolazima, stadionima, bazenima, izlozima kao zaštitu od grafita, vandalizma, habanja i trošenja.

 

Dekorativne folije

 

Zaštita privatnosti kroz delimično blokiranje pogleda vrši se folijama prugastog dezena. Ovim se postiže vizuelno odvajanje prostorija koje imaju staklenu pregradu uz luksuzno dizajniranje prostora. Radoznali posmatrač mora da se približi staklu i dobro zagleda kako bi video dogadjanje u susednoj prostoriji.

U ponudi imamo dve vrste Deco folija:

– Snežno bele neprovidne pruge u rasporedu 10+4 mm

– Frozen/ledene blago providne pruge u rasporedu 18+6mm